zegel
vanafnugeopend

Kwaliteit is belangrijk!

Hoewel de omvang van ons bedrijf gering is streven we er voortdurend naar om onze bedrijfsvoering professioneel te benaderen. Wij kunnen dan ook alle aandacht aan de individuele dieren besteden, wat resulteert in uitstekende kwaliteiten vee én vlees!

 

Voortdurend wordt met volle passie aandacht besteed aan het welzijn en hierbij de gezondheid van onze vleesveerunderen én vleesvarkens. Naast de gangbare verzorging van de runderen is meerdere malen per jaar wassen en scheren van de individuele dieren dan ook regel en zéker geen uitzondering.

 

De vleesveerunderen lopen zoveel mogelijk dagen per jaar los in goed onderhouden weiden, door gepaste bijvoedering worden de dieren in topconditie gehouden. Bij elke stap, dat het rund zet, zijn wij betrokken en daardoor durven wij in te staan voor dit geweldige kwaliteitsvlees van de runderen. De pasgeboren kalveren zogen, indien mogelijk, langere tijd bij de moeder om de juiste gezondheidsweerstand op te bouwen. Zo wordt op latere leeftijd de toediening van medicijnen zoveel mogelijk voorkomen. Naar aanleiding hiervan is ons bedrijf dan ook gecertificeerd IKB* bedrijf. Dit houdt in dat er door controlerende instanties voortdurend toezicht gehouden wordt op de bestrijding van dierziekten door beperkte toediening van de juiste medicijnen.

*) Integrale Keten Beheersing

 

De vleesveerunderen worden bevrucht door zorgvuldig uitgekozen eigen dekstieren met een uitstekend en rastypisch exterieur. Hier ook weer; de natuur zoveel mogelijk zijn gang laten gaan! Doorgaands geeft dit de beste resultaten met alle oog voor het welzijn van de runderen.

 

De voorziening voor de vleesvarkens beschikt over ruim voldoende bewegingsruimte, voldoende stro en afleidingsmateriaal en bieden garantie voor een goed dierenwelzijn.

 

Met de onder andere bovenstaande informatie over de runderen en vleesvarkens weet u als consument dat u straks een stukje vlees op het bord heeft liggen dat volkomen veilig, gecontroleerd conform wettelijke eisen én van een zeer hoge kwaliteit is!